previous arrowprevious arrow
next arrownext arrow
Slider

VR- en gamedesign

Op de vraag wat de kracht is van het onderdeel VR- en Gamedesign bij Digibende, geeft Jonas – begeleider van dit onderdeel op locatie Kelpen-Oler – resoluut antwoord: “The sky is the limit. Alles wat jongeren in gedachten hebben kunnen ze realiseren. Hoe gek, bijzonder of uitdagend de ideeën ook zijn: er is altijd een manier om het voor mekaar te krijgen.”

Er is een diversiteit aan ontwikkelingen te zien. Sommige deelnemers richten zich op het maken van games, anderen ontwerpen een droomwereld waar je virtueel doorheen kunt lopen. Jonas: “Van Action Adventure Games tot een VR Experience, we maken het allemaal. Iedereen heeft een ander idee van hun perfecte wereld die ze bij dit onderdeel dan tot leven wekken.”


Op de vraag of dit niet heel ingewikkeld is, geeft Jonas aan: “Het is natuurlijk een heel proces, het is niet binnen één dag gemaakt. Het zijn in het begin babystapjes, maar je ziet altijd progressie. Dat maakt het zo leuk. Je ziet direct de ontwikkelingen en resultaat, vanaf het eerste moment dat een deelnemer met dit onderdeel start.”


“We doen bij Game- en VR Design eigenlijk van alles. Als we puur naar Game Design kijken dan bedenken we samen met een deelnemer een verhaal. Daarna tekenen en ontwerpen we de bijbehorende karakters. Daarna ontwerpen we de omgevingen, realiseren we deze en evalueren we. Je hebt dan een heel project. Sommigen vinden 2D leuker dan 3D. Je hebt projecten waar we vele maanden aan werken, maar je kunt ook een mini-game maken in enkele dagen.”


Jonas: “De software die we gebruiken verschilt. Voor 2D Games gebruiken we voornamelijk het programma Stencyl. Dit is een relatief eenvoudige Game Engine waar je een game mee kunt maken die niet zo heel veel uitgebreide functies nodig heeft. Dit is een gemakkelijkere instap Engine voor 2D games. Daarnaast gebruiken we Adobe Photoshop en Adobe After Effects. In Photoshop worden meestal de character designs gemaakt voor de 2D onderdelen.  Hier worden ontwerpen en schetsen in gemaakt. Adobe After Effects wordt gebruikt voor animaties. Met Blender worden zelf gemaakte 3D objecten en characters gemaakt. Stel dat je in een game verschillende cutscenes of trailers hebt, dan worden die gemaakt in After Effects. Soms wordt ook Premiere Pro gebruikt. Die twee komen veel voor. Voor de 3D games – van Action Adventure Games tot Virtual Reality Games – gebruiken we meestal Unreal Engine. Dit is een geweldig uitgebreid programma dat gebruikt wordt door vergevorderde ontwikkelaars, maar ook toegankelijk is voor beginners. Je kunt hier de meest geavanceerde games mee maken.


Bij het onderdeel Programmeren van Digibende wordt er ook gewerkt met Unity Engine. Hiervoor is kennis nodig van C++. Bij Unreal is dit niet noodzakelijk.


Dankzij samenwerking tussen de verschillende onderdelen bij Digibende kunnen jongeren samen werken aan de realisatie van een Game. Iemand heeft bijvoorbeeld een droomwereld ontworpen bij VR Development en iemand anders maakt in de muziekstudio de geluiden en de muziek hiervoor. Het is goed om zelf onderdelen te bouwen, maar hulp vragen en met anderen samenwerken is ook heel leuk. Meestal kom je dan zelfs tot betere resultaten!


Ik kijk er naar uit je te ontmoeten bij het onderdeel VR- en Gamedevelopment!Robotica - mechatronica

Bij Mechatronica combineren we delen van electonica, robotica en programmeren om zo je wildste ideeën tot leven te wekken. We gaan aan de slag met de nieuwste elektronische snufjes en gadgets en leren je in ons “Tech-Lab” wat je er allemaal mee kan maken.

gameroom

Work hard, play hard! Als je de hele dag hard gewerkt hebt, ben je ook toe aan ontspanning. Daarvoor kan je terecht in de Digibende Gameroom. Neem plaats op het speciaal voor jou ontworpen gaming-podium en ga de competitie aan met anderen op één van de consoles. Laat maar eens zien wat je kan.

Muziekstudio

Luister je graag naar muziek? Ben je nieuwsgierig naar hoe bekende DJ’s hun tophits creëren? Heb je altijd al eens achter een draaitafel willen staan? Bij de Digibende krijg je de ruimte om zelf te leren draaien en muziek te produceren.

hardware

Samenwerken om klanten te helpen met het herstel van hun computers. Heb je al veel verstand van computers en maak je mensen gelukkig door ze te helpen met jouw kennis? Of wil je het vak graag leren? In de Hardware werkplaats steken we de handen uit onze mouwen en leer je de kneepjes van het vak.

programmeren

Computers aansturen door middel van nulletjes en eentjes, alle computertaal is uiteindelijk gebaseerd op dit systeem. Gelukkig zijn er programmeertalen die het een stuk eenvoudiger maken om computers aan te sturen. In de programmeerruimtes van Digibende leer je werken met de meest voorkomende programmeertalen.

sport

Zitten doen we al genoeg, tijd om in beweging te komen. Alles kan in onze fitnessruimte. Rennen, fietsen of meedoen met een groepsles? Of een leuk potje tafeltennis met een van de andere Digibendeleden? Onder begeleiding van een persoonlijke sportcoach wordt een programma geboden dat bij jou en je doelen past.

VR- EN GameDesign

Zelf droomwerelden ontwerpen en hier virtueel in rondlopen, of een spannende of zenuwslopende game met je eigen characters ontwikkelen?

Het kan allemaal bij het onderdeel VR- en Game Design!

Multimedia Vormgeving

Bij het onderdeel Multimedia Vormgeving ga je werken aan lay-outs, vormgeving voor print, webdesign, videobewerking, 3D en fotografie.

Ben je een creatieve duizendpoot? Dan kom je hier zeker aan je trekken!

Persoonlijke Begeleiding

De (ortho-)pedagogen van Digibende zijn er voor jou. Ze zijn altijd aanwezig en ondersteunen je, coachen je en helpen jou om te werken aan jouw persoonlijke doelen. Ze willen je graag beter leren kennen. Je mag al je vragen, je zorgen of je plannen met hen delen. Hier wordt altijd vertrouwelijk mee omgegaan.

"Creativiteit is intelligentie die plezier maakt."

Albert einstein

begeleiding

Werken aan zelfontplooiing, jezelf zien ontwikkelen, groeien en verbeteren zorgt voor een verbeterd algeheel welbevinden en geluksgevoel. Wanneer zelfontplooiing wordt afgeremd of geblokkeerd doordat de situatie waarin iemand zich bevindt onvoldoende aansluit, zorgt dit voor een omgekeerd effect: mensen zitten dan niet goed in hun vel. Dit kan voorkomen op scholen en binnen opleidingen maar ook op werkplekken. Dit principe is universeel en niet leeftijdgebonden. Om dit tij te keren moet er gezocht worden naar perspectief, een stip aan de horizon.

Onze begeleiders helpen je door middel van praktische stappen individueel verder.

maak een afspraak

De Digibende
wil je graag ontmoeten.
Kom je kennis maken?

Stay tuned

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte.

Scroll naar top